LCHF fastelavnsboller


Hvis du er på jagt efter en fastelavnsbolle, som er lig den fra bageren (sprød og hvinende sød), så er det altså ikke denne her. Hvis du derimod er på jagt efter en fastelavnsbolle med god smag, der giver god mæthed og ingen mavepine, så synes jeg bestemt du skal læse videre!
Oopsies er typisk vandbakkelsesagtige og derfor tænkte jeg at de ville være gode som fastelavnsboller. Jeg har kigget rundt på nettet og der findes mange lækre LCHF'iserede bud på fastelavnsboller. Ofte bliver de dog lidt kompakte og det var ikke det jeg gik efter i denne omgang.
Opskriften er inspireret af Jane Faerbers oopsies i "Spis dig mæt og glad".

(4 store fastelavnsboller)

Du skal bruge:
2 æg
75 g philadelphia
1 spsk. kokosfibre
0,5 tsk. vanillepulver
0,5 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
(evt. 2 spsk. sukrin gold eller lignende - jeg brugte det ikke)

Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 150 C (alm. ovn).
Del æggene og pisk hviderne stive i en skål med salt og bagepulver. Pisk blommerne med ost, kokosfibre og vanillepulver (evt. sukrin) ensartet i en anden og vend det forsigtigt i æggehviderne.
Fordel i fire lige store klatter på en bageplade med bagepapir og bag dem i 30 minutter. 
Lad dem køle af på en rist, flæk dem og fyld dem fx med flødeskum og hindbær.

Jeg brugte følgende fyld til én bolle:
ca. 0,5 dl fløde pisket til skum med lidt vanillepulver
2 spsk. hindbærkompot (1 pose frosne hindbær kogt ind til ønsket konsistens og smagt til med lidt vanillepulver)
På toppen er der lidt smeltet mørk chokolade og kokosflager.

TIP:
Jeg laver ofte kompot af en hel pose hindbær og gemmer resten på køl til topping - på yoghurt, pandekager eller grød. Det holder sig fint en lille uges tid på køl.